https://drive.google.com/file/d/1bRsjoOX2y-BU6NrLq-0fgciV0jxZqqK3/view?usp=sharing
YAKIT TUKETIMI ve EGZOZ EMISYON TESTLERI
Kişisel Web Sitesi
https://drive.google.com/file/d/1bRsjoOX2y-BU6NrLq-0fgciV0jxZqqK3/view?usp=sharing
YAKIT TUKETIMI ve EGZOZ EMISYON TESTLERI
Sayın Abdullah Demir ,
Yazılarınızı ilgi ile takip etmekteyim . 2013 yılında opel marka corsa d tip otomatik şanzıman bir araç satın aldık hali hazırda 2700 km yol kat etmişiz. araç imalatçısı bu aracın euro v normlarında motor kullanarak düşük emisyon değerleri yakalamak için f14 modlu şanzıman kullanmış araç düz yolda 16 inç jantıyla sorunsuz olarak 100 km hıza 15 sn de erişmekte benim sorunum trafikte dur kalktan sonra veya ani duruştan sonra rölanti devrinden sonra 10 ve 20 açılı rampadaki eğim algılamadığı taktirde vitesi 3-2-1 düşürmeyip gereksiz olarak motorun devrini 2000- 4000 devre kadar yükselmesine neden olmaktadır. bu şanzımanın bu tepkisiyle ilgili olarak şahsıma yardımcı olmanızı talep etmekteyim.
Bu konuyu inşallah Abdullah Çalışır arkadaşım cevaplandıracak.
İlginize tşk. ederim.
Sayın Abdullah Demir,
Elektrikli araçların kaç yıla kadar piyasaya hakim olmasını düşünüyorsunuz. Bu konuda çalışan bir ekibiniz var mı.
Saygılar,
2020 yılında tüm yeni araçların %10’nun elektrikli hibrid fonksiyonlu ve 2035 yılına gelindiğinde hala araçlardaki motorların %50’sinden fazlasının içten yanmalı motor olacağı ön görüleri bulunmaktadır.
Merhaba Uğur bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Gerçekten sorunu çok güzel yazıp anlatmışsınız. Gelelim sorununuza bu tip yani yarı otomatik ( tiptronik-elektronik ) şanzımanlar tam otomatik şanzımanlar kadar sorunsuz olmuyor. Çünkü mekaniğin yanına birde elektronik devreye giriyor. Her ikisi tam uyum sağladığında ortaya mükemmel bir sonuç çıkıyor ama en ufak bir elektronik arızası yada yazılım güncellemesi eksik kalsa çeşitli sıkıntılar boy göstermeye başlıyor. Bu tip şanzımanlar tam otomatik şanzımanlara göre daha hassas çalışıyor ve genelde de elektronik arızası veriyor. Bu arızalar çoğunlukla aracın şanzımanının trafikte ısınması ve uyarı vermesi yada belli devire ulaştığı halde vitesi arttırmaması veya düşürmemesi gibi karşımıza çıkar. Bu sorunları aracı cihaza bağlamadan tam olarak teşhis etmek yanlış olur ama kişisel görüşüm sizin aracın şanzıman sorunu tamamen elektronik bir arızadan kaynaklanmakta bu yüzden aracınızı yetkili bir servise götürüp şanzıman beynine yada yazılım güncellemelerine baktırmanızı tavsiye ederim. Umarım sorununuz en kısa zamanda düzelir. İyi günler dilerim
Sn Abdullah Çalışır
soruma verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim .Araç üzerinde Sizin tabir ettiğiniz üzere piyasada dsg veya easy tronic adı altında sınıflandırılan çift kavramalı yarı otomatik şanzımanlardan olmayıp tork konvetörüne sahip olan tam otomatik şanzımandır.
yazımda bahis ettiğim sorunu çözmek için servisten anakart kontrolü ile şanzıman içyağ basınç testi yaptırmak için randevu talep edeceğim
tekrar teşekkür eder iyi günler dilerim
Abdullah Bey,
cevabınız için teşekkürler, ancak elektrikli araçlar için öngörülen değerler çok düşük gibi. çok daha hızlı bir şekilde yayılacağını düşünüyorum. sizin bu konuda üniversitenizde deney yapma imkanlarınız var mıdır. elektrikli araçlara yönelik.
Marmara Ünv. bu konuda tatmin edici bir altyapı yok…